Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren

In 1981 schonk de firma Sakko de gouden zeeridder windvaan voor de toren van het Markiezenhof bij het bereiken van het hoogste punt van de restauratie daarvan.

Tegelijkertijd werd de Cultuurprijs voor Kunsten Letteren ingesteld en werd de basis gelegd voor een belangrijke culturele impuls. Een replica van deze windvaan is, naast een oorkonde en een financiƫle impuls, de prijs die elk jaar wordt overhandigd aan de prijswinnaar. Tamoil heeft bij de overname van Sakko in 2005 de prijs in ere gehouden.


Over Tamoil
Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Het bedrijf is maatschappelijk betrokken en investeert ook in duurzaamheid. Zo produceert Tamoil groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt aan klanten diverse duurzame brandstoffen, zoals SuperE10Plus, CNG en Blauwe Diesel op een aantal van haar tankstations.

Daarnaast maakte Tamoil als eerste oliemaatschappij in Nederland mobiel betalen aan de pomp mogelijk en introduceerde zij in samenwerking met energiedirect.nl in 2017 de Tankey-app, waardoor tanken goedkoper wordt.