Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren

In 1981 schonk de firma Sakko de gouden zeeridder windvaan voor de toren van het Markiezenhof bij het bereiken van het hoogste punt van de restauratie daarvan.

Tegelijkertijd werd de Cultuurprijs voor Kunsten Letteren ingesteld en werd de basis gelegd voor een belangrijke culturele impuls. Een replica van deze windvaan is, naast een oorkonde en een financiƫle impuls, de prijs die elk jaar wordt overhandigd aan de prijswinnaar. Tamoil heeft bij de overname van Sakko in 2005 de prijs in ere gehouden.


Over Tamoil

Tamoil is meer dan 70 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Zij exploiteert 228 tankstations in Nederland en heeft daarmee een marktaandeel van ruim 5%. Het bedrijf investeert in duurzaamheid en is maatschappelijk betrokken. Zo produceert Tamoil groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt zij klanten op een aantal tankstations duurzame brandstoffen, zoals CNG en Neste MY Renewable Diesel. Door middel van donatie aan stichting Alpe d'HuZes van de opbrengsten van kledingcontainers die op haar stations staan, draagt Tamoil bij aan onderzoek naar kanker. 

Daarnaast maakte Tamoil als eerste oliemaatschappij in Nederland mobiel betalen aan de pomp mogelijk en introduceerde zij haar eigen Tamoil app waardoor tanken goedkoper wordt. De Tamoil app is te downloaden in de appstore.